Пятниця, 29.03.2024, 03:20 | Вітаю Вас Футболіст

ФК"Буковина"

Головна » 2009 » Лютий » 27 » Боротьбу в Кубку УЄФА продовжать три команди з України !
Боротьбу в Кубку УЄФА продовжать три команди з України !
19:48


Маркевич переписує історію "Металіста", а буковинець Олійник міг забити двічі

Перші хвилини матчу видалися надто нервовими. М'яч не тримався у жодної з команд, хоча і харків'яни, і гості намагалися налагодити комбінаційну гру і нав'язати свою гру у центрі поля. Постійні порушення правил - це все чим запам'ятався початок матчу.

Протягом 30 хвилин матчу команди на двох не створили жодного хоча б гострого моменту. Здавалося, що Маркевич вирішив побити італійців їх же зброєю, засушивши матч за рахунок в'язкої гри в середині поля.

Проте і тут "Металіст" залишився вірним собі. На 30 хвилині Валяєв взяв гру на себе, дійшов до штрафного, обігрався там із Едмаром, увірвався до штрафного і метрів з 11 пробив у лівий від себе кут воріт, прибравши при цьому на замаху Да Кошту.

З цього моменту гра італійців остаточно розлагодилася, а "Металіст" навпаки піймав свою гру. Черговий шедевр на 41 хвилині оформив Коельо. Гравець "Металіста" заробив штрафний метрів за 35 від воріт і сам же його виконав. М'яч підступно вдарився об газон перед воротарем і влетів у праву від нього дев'ятку 2:0 і справи гостей зовсім кепські.

Початок другого тайму нічим не відрізнявся від старту матчу - в'язка боротьба в центрі поля без жодних загострень.Тільки ближче до середини тайму знову оговталися харків'яни і провели декілька гострих атак. Спочатку Коельо на 69 хвилині небезпечно виконав штрафний, після якого м'яч зовсім трохи розминувся з верхнім кутом воріт, а хвилиною пізніше після кутового буковинець Олійник не влучив у ворота ударом головою. Олійник мав забивати і на 75 хвилині, але з правого кута штрафного не поцілив у дальній нижній кут.

Наприкінці матчу і гості мали декілька шансів забити. На 72 хвилині захисники господарів не втримали Марілунго і той вийшов сам-на-сам із Горяіновим. Воротар "Металіста" кинувся в ноги, м'яча не забрав, але нападнику завадив. А на 89 хвилині все той же Марілунго пробивав з лінії штрафного, Горяінов був безсилий, але м'яч не влучив у площину воріт.

2:0 перемога харків'ян, і "Металіст" продовжує суху серію, а заодно і переписує власну історію, виходячи до 1/8 останнього розіграшу Кубка УЄФА.

Англія позаду, попереду Росія

Донецький "Шахтар" пробився до 1/8 фіналу Кубка УЄФА, зігравши 1:1 у матчі-відповідь з "Тоттенхемом" у Лондоні. В деякій мірі, "Шахтарю" із суперником пощастило. Після поразки 0:2 в Донецьку для "шпор" пріоритетом стали національні змаганні, де вже в неділю вони зустрінуться з "МЮ" у фіналі Кубка англійської ліги.

Головний тренер "Тоттенхема" Реднапп, це довів стартовим складом на гру з "гірниками", поставивши майже хлопчиків, серед яких буві 16 річний Босток. Майбутня зміна Модріча та Кіна добряче повозила "Шахтар" і змусила понервуватися за результат двораундової дуелі.

Захист "Шахтаря" моментами тріщав по швах, а гра другим номером в цьому поєдинку не дозволяла думати про швидкі контратаки. Лише в першому таймі гравці "Тоттенхема" не використали щонайменше три гольових моменти, після обрізок оборони донецької команди.

Пропустивши на 55-ій хвилині "Шахтар" ще більш закрився на свої половині поля і просто відбивався від швидких атак "шпор", де особливо небезпечними були Обіка та Кемпбелл. На 69-ій хвилині міг заспокоїти уболівальників донецької команди Морено, але не використав вихід сам на сам з Гомесом, пробивши прямо в руки воротарю.

Втім, свій гол "Шахтар" забив і зробив на це 87-ій хвилині Фернандіньо, котрий більярдним ударом в кут воріт зрівняв рахунок в грі і вивів "Шахтар" до 1/8 фіналу Кубка УЄФА, де команда Мірча Луческу зустрінеться з московським ЦСКА.

Кравець-молодець виводить "Динамо" до 1/8 фіналу Кубка УЄФА

Ох! Важко зараз щось писати. Емоції зашкалюють. "Динамо" з Києва вийшло в 1/8 фіналу Кубка УЄФА, здолавши не когось там, а іспанську "Валенсію"! І нехай кияни ні в одному матчі не виграли, але два голи Артема Кравця на "Местальї" стали для "біло-синіх" переможними у двоматчевому протистоянні!

Артем Кравець - просто молодець! Загубився десь хлопчина на деякий час, а тут у найважчий і найважливіший момент взяв і вистрілив. Артем мав, по суті, дві нагоди, і обидві використав. І якщо другий гол Кравець забив з чудового пасу Корреа з глибини поля, то перший - повністю заслуга нападника киян. Не побоявся молодий форвард піти на трьох захисників іспанців і пройшов двох, а третій не зміг завадити точно пробити.

А от до кого є претензії, так це до Несмачного, Єрьоменка та Бетао. Перший "заробив" два штрафні, з яких господарі і забивали свої м'ячі. Другий - як і у першому, так і у другому голах "Валенсії" повинен був опікати Марчену та дель Орно, а ще частенько помилявся у другому таймі при передачах у центрі поля. А Бетао мав виносити м'яч у випадку, коли трапився другий гол іспанців, але не влучив... Можлива критика на адресу і героя матчу, коли "Валенсія" забивала перший гол, але Кравець опинився один біля двох суперників і нічого зробити не зміг.

Варто зазначити, що, швидше за все, травму отримав Карлос Корреа. Під кінець матчу він лежав на газоні і тримався за ногу, а дві хвилини опісля замість бразильця вийшов Гіоане.

Дивним виглядало рішення Юрія Сьоміна замінити на останніх хвилинах Черната, який і сам-то на заміну вийшов. Але, як виявилося, така стратегія себе виправдала. Горан Сабліч, який і змінив Флоріна, відіграв надані йому хвилини чудово! На другому поверсі іспанці так і не змогли виграти дуель у нашого захисника.

І тепер вперше в історії українського футболу дві вітчизняні команди зустрінуться між собою у Єврокубках. За вихід в 1/4 фіналу київському "Динамо" протистоятиме відкриття цього сезону - харківський "Металіст" на чолі з Мироном Маркевичем. Оце буде протистояння!

 

Результати поєдинків - відповідей 1/16 фіналу

 ЦСКА (Росія) - "Астон Вілла" (Росія) - 2:0 (перший матч - 1:1)

 "Металіст" (Україна) - "Сампдорія" (Італія) - 2:0 (1:0)

"Гамбург" (Німеччина) - "Неймеген" (Голландія) - 1:0 (3:0)

"Твенте" (Голландія) - "Марсель" (Франція) - 0:1 (1:0, по пенальті - 6:7)

"Вольфсбург" (Німеччина) - ПСЖ (Франція) - 1:3 (0:2)

"Галатасарай" (Туреччина) - "Бордо" (Франція) - 4:3 (0:0)

"Мілан" (Італія) - "Вердер" (Німеччина) - 2:2 (1:1)

"Аякс" (Голландія) - "Фіорентина" (Італія) - 1:1 (1:0)

"Манчестер Сіті" (Англія) - ФК "Копенгаген" (Данія) - 2:0 (2:2)

"Стандард" (Бельгія) - "Брага" (Португалія) - 1:1 (0:3)

"Штутгарт" (Німеччина) - "Зеніт" (Росія) - 1:2 (1:2)

"Удінезе" (Італія) - "Лех" (Польща) - 2:1 (2:2)

"Сент - Етьєн" (Франція) - "Олімпіакос" (Греція) - 2:1 (3:1)

"Депортиво" (Іспанія) - "Ольборг" (Данія) - 1:3 (0:3)

"Тоттенхем" (Англія) - "Шахтар" (Україна) - 1:1 (0:2)

"Валенсія" (Іспанія) - "Динамо" (Україна) - 2:2 (1:1)

 

1/8 фіналу Кубка УЄФА

"Вердер" (Німеччина) - "Сент-Етьєн" (Франція)

ЦСКА (Росія) - "Шахтар" (Україна)

"Удінезе" (Італія) - "Зеніт" (Росія)

ПСЖ (Франція) - "Брага" (Португалія)

"Динамо" (Україна) - "Металіст" (Україна)

"Манчестер Сіті" (Англія) - "Ольборг" (Данія)

"Марсель" (Франція) - "Аякс" (Голландія)

"Гамбург" (Німеччина) - "Галатасарай" (Туреччина)

Матчі відбудуться 12 та 18/19 березня

 

За матеріалами champion.com.ua

Переглядів: 868 | Додав: buk-fun12 | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
    Форма входу
    Пошук
    Календар
    «  Лютий 2009  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
          1
    2345678
    9101112131415
    16171819202122
    232425262728
    Архів записів
    Наше опитування
    Хто ви?
    Всього відповідей: 24
    Міні-чат
    500
    Друзі сайту
    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0